Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO: Peugeot en Rebellion Racing kondigen samenwerking aan voor de hypercar

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 december 2019 13:03 • Print artikel

Peugeot heeft een partnerschap aangekondigd met het LMP1-team Rebellion. De Franse autofabrikant gaat in 2022 haar intrede doen met het Engels/Zwitserse team in het FIA World Endurance Championship. Rebellion gaat technische ondersteuning leveren bij de ontwikkeling van de hybride hypercar. Met de aankondiging is ook een eerste render vrijgegeven van de Peugeot hypercar, waarmee tegen onder andere Aston Martin en Toyota geracet moeten worden in de FIA WEC en de 24 uur van Le Mans.

Peugeot en Rebellion Racing
“Het programma gaat in 2022 aftrappen en we zijn extreem blij om samen te gaan werken met een van de grootste namen van het enduranceracen”, aldus Jean-Marc Finot, directeur van PSA Motorsport. “De ervaring van Rebellion Racing in de WEC is van grote waarde, omdat we het sterkst mogelijk team voor ons programma willen samenstellen en dit werd bevestigd met de recente overwinning van het team in Shanghai. De rollen worden verdeeld als een functie van onze respectievelijke competenties, maar we gaan werken vanuit Versailles-Satory.”

Daarmee krijgt Rebellion een soort van fabrieksstatus en de president Alexandre Pesci heeft dan ook alle vertrouwen. “Ik geloof dat de passie van onze twee bedrijven voor ons spreekt als een gezamenlijke en eenvoudige taal”, aldus Pesci. “Samen gaan we een auto bouwen en met een team deelnemen in wat beloofd een zwaar bevochten kampioenschap te gaan worden, waar we samen beginnen te zoeken naar een succesvol record.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS