Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

De ACO, FCH JU en Hydrogen Europe ondertekenen een intentieverklaring om waterstof te promoten

Uitgegeven door Peter Vader • 4 december 2019 17:23 • Print artikel

Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest, reisde onlangs naar de Europese Commissie in Brussel om het jaarlijkse forum van de Gemeenschappelijke Onderneming FCH (Fuel Cells and Hydrogen Joint) bij te wonen, een bijeenkomst die de Europese Commissie, Hydrogen Europe en Hydrogen Europe Research bij elkaar brengt en de uitrol bevordert van waterstoftechnologie als onderdeel van de overgang naar koolstofvrije mobiliteit. Na een presentatie van het waterstofprogramma van de ACO werd een intentieverklaring ondertekend door de Gemeenschappelijke Onderneming FCH, Hydrogen Europe, Hydrogen Europe Research en de ACO om waterstoftechnologie te promoten, het potentieel ervan aan te tonen en actief bij te dragen aan de energietransitie.

Waterstof de toekomst voor endurance racen intentieverklaring Brussel

ACO waterstofprogramma
Als onderdeel van het één dag durende programma van debatten en presentaties, heeft Pierre Fillon het ACO-waterstofprogramma uiteengezet voor een 400-koppig publiek, waaronder Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, Ismail Ertug, lid van het Europees Parlement en lid van het Comité voor vervoer en toerisme, Ditte Juul Jorgensen, hoofd van het directoraat-generaal Energie van de Europese Commissie, en Mauro Petriccione, hoofd van het DG Klimaatactie van de Europese Commissie.

MissionH24
Pierre Fillon sprak over missie H24, het project dat samen met GreenGT in 2018 werd gelanceerd en nu wordt ondersteund door Total, met als doel een speciale categorie voor elektrische/ waterstofprototypes te introduceren tijdens de 24 uur van Le Mans in 2024. Hij verwees ook naar de installatie van een waterstofvulstation nabij het circuit van Le Mans, een project dat samen met de gemeenteraad van Le Mans en de regionale raad van Pays de la Loire wordt uitgevoerd. De ACO wil de uitdaging van de energietransitie aangaan en is actief betrokken bij de verschillende aspecten van de inzet van waterstoftechnologie, waaronder tanken, prestaties, ontwikkeling en veiligheid.

Waterstof racecategorie
Een paar fragmenten uit de presentatie van Pierre Fillon:
"Voordat ik begin, sta me een slokje auto-uitstoot toe ... Het is symbolisch, maar zoals veel symbolen, het heeft een grote impact. Stel je voor dat een bestuurder - een autocoureur - uit haar auto stapt en de uitstoot ervan kan drinken! Dat is één van de vele voordelen van waterstof! We hebben MissionH24 officieel gelanceerd met GreenGT in september 2018. We zijn begonnen met het promoten van waterstof op het circuit en het doel is om een racecategorie op Le Mans in 2024 te introduceren. Dit wordt een wereldprimeur!"

Pierre Fillon voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest

Zorgdragen voor duurzaam racen
"We moeten enkele mythen verdrijven en nieuwe manieren van denken inbrengen. Onze bijdrage, onze rol als ACO, is om ervoor te zorgen dat duurzaam racen duurzaam is. Een jaar geleden heeft MissionH24 veel belangstelling getrokken. Total en Michelin kwamen al vroeg bij ons. En de gemeenteraad van Le Mans en de regionale raad van Pays de la Loire zijn bijzonder ondersteunend. Gerelateerde projecten schieten overal in de stad op. Wij zijn organisatoren van motorraces, wij zijn een club voor automobilisten, wij zijn burgers, met dezelfde zorgen als u. Auto's zijn ons ding, maar ons doel is mobiliteit, bewegingsvrijheid voor iedereen, maar met het oog op de toekomst, ervoor zorgen dat we een planeet achterlaten voor nieuwe generaties om van te genieten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS