Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Zoon van Red Bull-ontwerper Adrian Newey in actie tijdens rookie-test FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 november 2019 07:09 • Print artikel

Na afloop van de 6 uur van Bahrein vindt de rookie-test plaats van het FIA World Endurance Championship. Het was al bekend dat Nyck de Vries daar met de Toyota TS050 Hybrid gaat rijden. Inmiddels zijn er nog zes coureurs die in actie gaan komen tijdens de test, waaronder Harrison Newey. De zoon van Red Bull-topontwerper Adrian Newey.

Bahrein

Aan de lijst met coureurs voor 15 december aanstaande zijn naast Harrison Newey ook Roberto Mehri, Maxwell Root, Jonathan Cochet, Michael Markussen en Nicklas Nielsen toegevoegd. Zij gaan in een LMP2 plaatsnemen. Harrison Newey gaat rijden met de G-Drive Racing Aurus Oreca 07 Gibson. Naast de Brit komt ook Mehri in actie, die in de Formule 1 reed met Manor. Ook Conchet gaat in de auto rijden. De 42-jarige Fransman reed in 2004 voor het laatst in een LMP2-machine. Markussen daarentegen gaat rijden in de door High Class Racing geprepareerde Oreca. De 20-jarige Root gaat rijden in de GTE-Am Porsche van Team Project 1.

Op de lijst staan in totaal 12 auto’s. Ook Rebellion Racing komt in actie, maar zij hebben nog geen coureurs bekend gemaakt. Klik hier voor de volledige lineup voor de test.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS