Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Geen raceplannen voor Jeroen Bleekemolen en Ben Keating met de Ford GT

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 november 2019 09:59 • Print artikel

Ben Keating sluit wedstrijddeelnames met de Ford GT. De coureur annex teameigenaar die samen met Jeroen Bleekemolen in zijn eigen team rijdt, rijdt inmiddels in de FIA World Endurance Championship met de Team Project 1 Porsche 911 RSR. Toch zegt de Amerikaan dat de auto die de overwinning in de GTE-Am tijdens de afgelopen 24 uur van Le Mans werd afgenomen, toch nog de baan op gaat komen.

Ford GT Keating Le Mans

“Ik ga hem binnen de aankomende zes maanden ergens mee naar toe brengen, omdat het zo’n lastige auto is om in te zetten”, zegt Keating tegen Sportscar365. Keating heeft een flink wagenpark. “Ik ga de GTE Ford, GTE Viper, GT3 Viper en de AMG GT3 gebruiken en ze allemaal rijden. Gewoon om er mee te rijden wanneer ik dat wil. Natuurlijk als ik besluit om een keer met de Ford te gaan racen, dan vraagt dat heel wat meer. Maar op dit moment zijn er geen plannen.”

In totaal schijnen vier Ford GT’s aan klanten verkocht te zijn, waarbij de identiteit van de overige drie eigenaren niet bekend is gemaakt door Ford. Een van de kopers is naar verluid een zakenman uit Texas die er mee zou kunnen gaan rijden in de Asian Le Mans Series. Voor een andere auto wordt gekeken naar de mogelijkheid om deze in de European Le Mans Series in te zetten. Wat betreft de inzet van auto’s door Chip Ganassi tijdens de 24 uur van Daytona en de 12 uur van Sebring blijft nog onduidelijk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS