Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot trots op nieuwe project met eigen fabrieksteam: "Gaaf moment voor de autosport"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2019 09:14 • Print artikel

Peugeot kondigde recentelijk haar terugkeer met een hypercar in het FIA World Endurance Championship aan. Waar de verwachting was dat het een samenwerking met Oreca en Rebellion ging worden, blijkt het nu een terugkeer als honderd procent fabrieksteam te worden. Een samenwerking met andere partijen, waaronder Oreca, wordt niet uitgesloten. Daarmee is het de derde fabrikant naast Toyota en Aston Martin geworden, die toetreedt tot het nieuwe platform dat volgend jaar van start gaat.

Peugeot 908 HDI FAP RX foto Peter Vader

“Dit is een gaaf moment voor de autosport in Frankrijk en ook voor ons”, aldus PSA Motorsport-directeur Jean-Marc Finot tegenover Sportscar365. “We zijn trots om met dit project terug te keren in de endurance racerij. We gaan dezelfde kennis en vaardigheden voor het hypercar-project gebruiken, zoals we die uit de Formule E krijgen.”

Wat betreft de operatie achter het programma, zegt Finot dat er wat partnerschappen kunnen komen, maar dat de auto naar alle waarschijnlijkheid in de faciliteiten van Peugeot Sport wordt ontworpen en gebouwd. “Het is een fabrieksprogramma, maar we kunnen misschien wat partnerschappen aangaan. Maar dat is op dit moment nog niet besloten”, aldus de Fransman. “We moeten de vaardigheden vanuit een partner of ondersteuner organiseren en managen. Dat is in de praktijk mogelijk, maar we moeten eerst met het programma aanvangen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS