Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA WEC er van overtuigd dat er in 2020/21 zes verschillende hypercars aan de start staan

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 november 2019 14:58 • Print artikel

De organisatie van het FIA World Endurance Championship is ervan overtuigd dat er zes verschillende merken aan de start staan, wanneer de nieuwe hypercar klasse in 2021/20 van start gaat. Waarmee de organisatie ontkent dat er zorgen zijn over het aantal auto’s.

hypercar Aston Martin WEC
Aston Martin heeft zijn deelname bevestigd

“Het wordt meer dan dit jaar”, zegt Neveu tegen Sportscar365. “Hebben we dit jaar een probleem met de grid? Hebben we bij sommige evenementen de DPi’s nodig op de grid van dit jaar? We hebben meer auto’s nodig, maar we kunnen niet meer dan 34 auto’s in het WEC hebben. We moeten realistisch zijn. In de afgelopen drie jaar hadden we twaalf tot veertien auto’s in de top categorie. Je gaat minder GTE-Am auto’s krijgen, dat is zeker. Deze ontwikkeling is onderdeel van het verhaal. We weten dat dat één van de voordelen is die we hebben met verschillende categorieën.”

De Fransman ontkent echter dat er problemen zijn rond Aston Martin, die niets meer van zich hebben laten horen na hun aankondiging van hun deelname, afgelopen juni in Le Mans.

Hypercar Peugeot 908 HDI FAP WEC
Peugeot heeft zijn deelname bevestigd

Hypercar BMW
BMW hypercar concept

Hypercar McLaren
McLaren hypercar concept

Hypercar Mercedes
Mercedes hypercar concept

Hypercar Toyota
Toyota heeft zijn deelname bevestigd

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS