Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota verwacht een krap tijdschema rond ontwikkeling Hypercars: "Alles is erg kritiek! Auto's pas vlak voor de homologatie gereed"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2019 10:06 • Print artikel

In het seizoen 2020/21 doen de hypercars haar intrede in het FIA World Endurance Championship. De ontwikkeling van de auto’s voor deze nieuwe klasse vindt in een kort tijdsbestek plaats. Toyota geeft dan ook toe dat het tijdpad voor de ontwikkeling van de auto erg krap is.

Toyota hypercar WEC

“Alles is erg kritiek”, aldus teambaas Pascal Vasselon tegenover Sportscar365. “De auto’s zijn pas vlak voor de homologatie gereed en kort voor de eerste race. Het is allemaal erg krap, het is een erg riskant schema”. De Fransman wil dan ook liever een latere start van het seizoen zien, maar het lijkt erop dat de race in Silverstone maar een week later gaat plaatsvinden dan in 2019/20.

“Het lijkt dat Silverstone een beetje verschoven is, het wordt wat later, in plaats van aan het einde van augustus, wordt het begin van september, dus we gaan daar een week winnen”, zegt Vasselon. “Het is lastig om meer te vragen, omdat we op dit moment voor het perfecte programma gaan en ik hoop dat alles goed gaat. Maar het is zeker riskant. Het schema is erg krap.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS