Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota staat open voor de integratie van de DPi in het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 november 2019 10:06 • Print artikel

Toyota staat open voor de integratie van de DPi, de Amerikaanse prototypes, in het FIA World Endurance Championship. De Japanners willen dan wel dat het haar hybride technologie mag blijven tonen in de topklasse van het FIA WEC. De uitspraken van de autofabrikant komen nadat de ACO en IMSA praten over de mogelijke integratie van de DPi 2.0 in een wereldwijd platform.

Toyota Hypercar proto FIA World Endurance Championship

“Het is duidelijk dat we moeten blijven kijken naar elke mogelijkheid om meer fabrikanten te hebben, natuurlijk”, reageert teambaas Pascal Vasselon tegenover Sportscar365. “Zolang als we behouden wat ons naar Le Mans brengt. Dat betekent dat er enig niveau aan technologie moet zijn. We zijn niet geïnteresseerd in een spec hybride system.”

Met de toevoeging wordt het een gemengd veld, waarin Toyota met een op een prototype gebaseerde hypercar komt en Aston Martin met een auto gebaseerd op de Valkyrie. “We hebben al het gelijkstellen van de prototype en de hypercar”, zegt de Fransman. “Dus is er geen limiet aan het gelijkstellen. En de oude LMP1 worden door de regels toegestaan, omdat ze een driejarige homologatie hebben. Het wordt in alle richtingen gebalanceerd. Op dit moment hopen we op dat er vier teams gaan zijn, Aston en wij, ook ByKolles en Glickenhaus. Deze vier werken er op dit moment aan. Op de lange termijn kan alles gebeuren, diverse fabrikanten kijken er naar en plannen om in jaar twee te komen.”

FOTO'S: James Glickenhaus toont renders van de Hypercar

Aston Martin hypercar

Toyota Hypercar

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS