Formule 1

Tien plekken gridstraf Charles Leclerc in Brazilië, maar Ferrari doet geheimzinnig over details van motorwissel

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 november 2019 16:03 • Print artikel

Het falen van de motor van Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Amerika, betekent dat de Ferrari-coureur tijdens de Formule 1-race in Brazilië een straf om zijn oren krijgt. De motor moet gewisseld worden en dat zorgt voor tenminste tien plekken straf op de grid in Interlagos. De Scuderia geeft echter geen details van de motorwissel vrij.

Charles Leclerc Ferrari F1

“Charles krijgt een nieuwe motorunit, na het falen op de Circuit of the Americas”, wordt bevestigd door teambaas Mattia Binotto. “Doordat de motor beschadigd raakte op de zaterdag in Austin, betekende dat hij een oudere moest gebruiken en zo een minder krachtige versie kreeg voor de rest van het weekend. Door het inpassen van een nieuwe PU, betekent dat hij een grid-penalty pakt in Sao Paolo.”

Het is de tweede keer dat Ferrari een gridstraf pakt, nadat Sebastian Vettel in België tien plekken werd teruggezet. Toch gaat de Zwitserse teambaas van Ferrari uit van een goede uitslag en dat het team na de tegenvaller in Austin weer op haar oude prestatieniveau zit. Binotto gaat er vanuit dat Ferrari met een hoogtepunt het seizoen gaat eindigen. "Dat wordt een belangrijke stap om te bevestigen dat we progressie maken met onze auto en nemen wat van dat momentum mee richting het winterwerk”, aldus de teambaas. “Ik weet dat onze coureurs en het hele team daar volledig op gericht zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS