Formule 1

Max Verstappen wil stokje overnemen: "Het begint een beetje te vervelen dat Lewis Hamilton steeds wint"

Uitgegeven door Bart • 12 november 2019 20:16 • Print artikel

Max Verstappen hoopt dat de jongere generatie op korte termijn het stokje kan overnemen van Lewis Hamilton. De Brit verzekerde zich onlangs van zijn zesde wereldtitel en wil zeker nog een paar jaar door. Maar de Red Bull-coureur hoopt dat hij de 34-jarige coureur van de troon kan stoten. "Het begint een beetje te vervelen dat Lewis Hamilton steeds wint", zegt Verstappen op de website van zijn nieuwe sponsor CarNext.

Max Verstappen


"Voor de sport zou het goed zijn als de opkomende jonge coureurs het gaan overnemen", waarmee Verstappen doelt op hem en onder meer Charles Leclerc. "Lewis wordt een jaartje ouder, dus hij zal een keer stoppen. Eerlijk gezegd zal het meer aan Mercedes liggen dan aan Hamilton. Als dat team weer een dominante auto bouwt, dan zal Lewis blijven winnen."

Verstappen is te spreken over het eerste jaar met motorleverancier Honda. "Dit jaar was een doorbraak voor onze motorleverancier Honda. Ik denk dat we op de goede weg zijn. In motorisch vermogen doen we bijna niet meer onder voor Mercedes, dus het ziet er voor volgend jaar veelbelovend uit."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS