Formule 1

Toto Wolff en Christian Horner zijn het met elkaar eens: "Duidelijk illegaal! Zelfs geen sprake van grijs gebied"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 november 2019 11:45 • Print artikel

Nadat de rivalen van Ferrari vragen stelden over de regels omtrent de brandstofstroom, kwam er vanuit de FIA een technische richtlijn. Door het hoofd technische zaken voor de Formule 1 auto’s; Nikolas Tombazis werd gezegd dat ‘elke apparaat, systeem of procedure dat het doel heeft en of effect om de doorstroom te verhogen, om op te slaan en het recyclen van brandstof na het meetpunt uit te voeren, verboden is’. Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat als er een team is die de regels heeft doorbroken, het vals gespeeld heeft. Christian Horner, teambaas van Max Verstappen heeft dezelfde mening.

Formule 1 vals spelen Ferrari

“Als iemand gedaan heeft wat de technische richtlijn verduidelijkt, dan is het vals spelen geweest”, aldus Wolff tegen het Engelse Autosport. “En de manier waarop de technische richtlijn is geformuleerd was het zwaar doorbreken van de regels, dus kan er zelfs niet gesproken worden over grijze gebieden.”

Het is een gevoel wat ook doorklinkt bij Red Bull-teambaas Christian Horner. “De TR was erg duidelijk”, aldus de Brit. “Ik denk niet dat er gezegd kan worden dat iemand iets deed, maar als ze het deden was het duidelijk illegaal. De krachtbron is een ongelofelijke complex stuk machine, zowel vanuit het perspectief van de hardware als software en de verduidelijking die we hebben gevraagd, waren standaard dingen die heen en weer gaan tussen de teams en de FIA. Dus was het goed om dat verduidelijkt te krijgen, voor dat er inspanningen verspild worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS