Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Verontwaardiging rond start-incident en reacties: "Hij vertraagde" - "Ze hebben de regel niet gerespecteerd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 november 2019 13:20 • Print artikel

Norman Nato startte met de Rebellion vanaf de pole position tijdens de 4 uur van Shanghai. Waar het gebruikelijk is om bij het groen te accelereren, wachtte hij tot de start/finishlijn. Hierdoor staken de twee Ginetta’s en de Toyota met het nummer 7 de coureurs voorbij. Het leverde de drie auto’s een drive-through-penalty op.


“Ik wist dat we voor de lijn niet mochten inhalen, maar hij accelereerde helemaal niet”, reageerde Toyota-coureur Kamui Kobayashi na de wedstrijd, tegen het Engelse Autosport. “Hij vertraagde, ik kon niet vertragen. Het was groen, dat is waarom we accelereerden. Normaal als het groen is, moet je accelereren. Maar hij ging bijna vertragen. We waren wat in de war.”

Nato daarentegen was zich van geen kwaad bewust en zegt slechts te handelen naar wat toe gestaan is. De Rebellion-coureur zei de regels slechts gevolgd te hebben. “Er is een regel en ze hebben de regel niet gerespecteerd”, zegt Nato als hem door het Engelse magazine naar het incident gevraagd wordt. “Omdat er een groen licht is hoef je niet vol gas te gaan. De leider bepaalt het tempo en er is een witte lijn en tot dan kun je de leider niet inhalen. Dus ik kies wat ik wil doen. De enige die de regel respecteerde was uiteindelijk Buemi. Hij had me ook kunnen passeren, maar hij kent de regel. Hij remde, bleef achter me en haalde me daarna in.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS