Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

"Serieuze twijfel en zorgen", om WEC-race op Interlagos, Brazilië

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 november 2019 09:10 • Print artikel

Het FIA World Endurance Championship verwacht dat de aankomende race op 1 februari in Interlagos niet door gaat. Volgens de directeur van het kampioenschap, Gerard Neveu is er serieuze twijfel of de race door kan gaan zoals gepland. Mogelijk dat de race door financiële problemen vervangen gaat worden op de 2019/20-kalender.

Interlagos Brasil

“Wanneer je een evenement organiseert zijn er tussenstappen”, reageerde Neveu tegenover Sportscar365. “Soms ben je laat of wat eerder en soms kijk je waar je staat. Dat is duidelijk wat er nu in Brazilië gebeurd is. We hadden wat zorgen, omdat ze laat waren, maar op verschillende gebieden.”

De teams zijn tijdens het weekend in Shanghai geïnformeerd over de organisatie, waarbij het WEC heeft aangegeven dat de deelnemers nog geen tickets moeten boeken, tot een mogelijke oplossing is gevonden.

“Ik zei tegen de teams dat we op het moment niet kunnen zeggen dat het gecanceld wordt”, aldus de Fransman. “Ik zeg... voor dit moment. Dat we serieuze twijfel en zorgen hebben. Dat is slechts een waarschuwing, wees voorzichtig, wacht met het boeken van de tickets en alles. In elk geval maken we in de komende twee weken een beslissing. Omdat we de boel moeten opzetten, we moeten ons voorbereiden en de teams voorbereiden.”

Op dit moment kijkt de organisatie van het FIA WEC naar een alternatieve locatie. “Het is niet duidelijk voor de komende twee weken of we het gaan vervangen door een andere”, aldus Neveu. “We werken er aan, maar mag duidelijk zijn dat het niet onze wens is. We hopen oprecht dat we naar Brazilië gaan. We hebben hieraan hard gewerkt met het hele team.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS