Formule 1

Gaan we naar een F1-kalender met 25 races? "We beseffen dat vermoeidheid een factor is"

Uitgegeven door Bart • 11 november 2019 11:46 • Print artikel

Komend seizoen staan er 22 races op de kalender van de Formule 1, maar in aanloop naar de nieuwe regels voor vanaf 2021 wordt rekening gehouden met een uitbreiding naar zelfs 25 races. Coureurs, teams en monteurs staan er niet om te springen, omdat ze dan nog meer van huis zijn dan ze nu al zijn. F1-directeur Chase Carey weet ook dat het plan voor 25 races niet door iedereen in de paddock omarmt wordt.

Chase Carey


"Wij beseffen ook dat vermoeidheid een grote factor in onze sport is en dat we het aantal races moeten limiteren", zegt Carey in L'Equipe. "We denken dat er nog speelruimte is, maar als we het aan de coureurs vragen, hebben ze liever 21 dan 22 of 23 races."

Komend jaar zorgt de 22e race voor extra belasting voor de teams, maar volgens Carey wordt dat gecompenseerd door minder wintertests of in-season tests. "We willen daarnaast het raceweekend minder vermoeiend maken door de teams flexibelerer te laten zijn."

Carey ziet dat de F1 aan populariteit wint. "We hebben gesprekken op ieder continent behalve Antarctica. Onze capaciteit is beperkt, maar de vraag is groter dan het aanbod. We willen er voor zorgen dat nieuwe races iets speciaals toevoegen aan de F1. Daarnaast willen we groeien op de fundering van onze sport en dat zijn de historische Europese races. Daarom hebben we de contracten met Monaco en Silverstone onlangs verlengd."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS