Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari AF Corse is gediskwalificeerd omdat de afstand tot de grond minder was dan de vereiste 50 mm

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 november 2019 12:56 • Print artikel

De Ferrari 488 GTE Pro Evo van het team van AF Corse is uit de uitslag van de 4 uur van Shanghai geschrapt, waardoor James Calado en Allessando Pier Guidi hun overwinning verloren hebben. De Ferrari is gediskwalificeerd omdat de afstand tot de grond minder was dan de vereiste 50 mm, zo bleek uit de technische keuring na de wedstrijd. Door de uitspraak van de stewards en de uitsluiting van de Ferrari schoof de Porsche 911 RSR van Michael Christensen en Kevin Estre door naar de eerste positie.

AF Corse Ferrari

Volgens de teammanager van AF Corse, Batti Pregliasco, en technisch directeur Giuseppe Petrotta wordt de diskwalificatie geaccepteerd en aangenomen dat de afwijking is veroorzaakt door schade. Zij denken dat de schade veroorzaakt is door contact met een Porsche in de eerste bocht of met de Red River Sport Ferrari op een later moment in de race.

De stewards zagen geen zichtbare schade, olie lekken of schade aan de ophanging, waardoor de uitleg van het team niet geaccepteerd is. Ferrari is daardoor wel tegen het besluit in beroep gegaan, waardoor de uitslag nog onder voorbehoud is. In de voorlopige uitslag staan de Aston Martinís nu op plek drie en vier.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS