Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Racing Team Nederland in Shanghai: 10 punten, Frits van Eerd beker beste 'bronzen rijder' en WK-leiding behouden

Uitgegeven door Peter Vader • 11 november 2019 10:31 • Print artikel

Racing Team Nederland kan terugkijken op een geslaagd weekend in Shanghai. Tijdens de kwalificatie op zaterdagmiddag kregen ze een lekke band, waardoor de gele Oreca als laatste op de startgrid stond. Giedo van der Garde ging er bij de start op zondag als een haas vandoor en wist al na een paar ronden de aansluiting te vinden met de andere LMP2-wagens. Dit leverde hem veel complimenten op van alle teamleden. Frits van Eerd: “"Hij heeft het bij de start fantastisch gedaan, hij was ongelooflijk. Na een paar ronden zaten we al op P6 bij de andere LMP2's.”

Racing Team Nederland Shanghai

Het ging echter niet vanzelf, want ondanks zijn snelle opmars door het veld, ging het toch nog even fout. Giedo van der Garde: “Aan het begin van de tweede stint maakte ik een klein foutje door iemand in te halen waar ik uiteindelijk niet helemaal naast zat. Hij stuurde naar binnen en we spinden allebei. Hierdoor verloren we veel tijd en ik kreeg daardoor ook nog een drive-through straf. Het was allemaal mijn eigen schuld.” Eerlijke woorden van Van der Garde, die na de race verklaarde dat zonder de spin, het Racing Team Nederland-team nog als vierde had kunnen finishen. Nu was het de vijfde plaats, bepaald niet slecht als je de omstandigheden en het begin van de race bedenkt.

Racing Team Nederland Shanghai
P5 in een enerverende Shanghai-race, 10 punten, Frits van Eerd beker voor de beste bronzen rijder en leiding in het WK behouden.

Nyck de Vries nam de eindfase van de race voor zijn rekening. Hij was wat kritischer over het behaalde P5-resultaat."Er waren telkens kleine dingetjes die niet helemaal meezaten. Ik vind dat we minimaal vierde hadden moeten worden en dat we zelfs voor de derde plaats hadden moeten vechten. Tenslotte hadden we de snelste auto en het hoogste tempo in de race. Maar ja, that’s racing!”

Frits van Eerd was echter toch tevreden, mede omdat hij de beker voor de snelste bronzen rijder in ontvangst mocht nemen. Hij zei na afloop: “Voor mezelf waren de baanomstandigheden dermate slecht, dat ik denk dat we echt wel blij mogen zijn zonder schade te hebben kunnen finishen. We zijn op P5 geëindigd met maar een paar seconden achterstand op nummer vier. Dat is op zich jammer, maar we staan nog steeds eerste in het kampioenschap. Zo ontevreden moeten we eigenlijk niet zijn".

Racing Team Nederland Nyck de Vries Frits van Eerd Giedo van der Garde Shanghai

De volgende race die het Racing Team Nederland gaat rijden in het FIA World Endurance Championship is de 8 Hours of Bahrain, half december.

Bron: www.racingteamnederland.nl

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS