Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jeroen Bleekemolen pakt tweede plaats bij 4 uur van Shanghai: "Dit was een topweekend"

Uitgegeven door Bart • 11 november 2019 08:46 • Print artikel

SHANGHAI - Jeroen Bleekemolen heeft samen met Ben Keating en dit keer Larry ten Voorde opnieuw de gang naar het podium kunnen maken in het FIA World Endurance Championship. In de LMGTE-Am klasse reed de #57 auto van Project 1 in de 4 uur van Shanghai naar de tweede positie. Een race eerder in Fuji kwamen Bleekemolen, Keating en Felipe Fraga nog als derde over de finish. Door deze resultaten staat het team op de derde plaats in de WK-stand. "Dit was een topweekend", reageert Jeroen Bleekemolen vanuit China. "Een mooie tweede plek en de snelheid was het hele weekend erg goed."

Jeroen Bleekemolen


In de kwalificatie reed de #57 naar de vijfde startpositie. "Kort na de start spinde Ben omdat hij een andere auto moest ontwijken. Als dat niet was gebeurd, had er wellicht nog meer ingezeten dan die tweede plaats. Maar we kunnen heel tevreden zijn. We hebben niks geks meegemaakt, geen straffen gekregen en hebben een spannende race achter de rug."

Bleekemolen geniet van het rijden in het FIA WEC. "Het gaat er in onze klasse hard aan toe en de onderlinge verschillen zijn erg klein. Het is een echt wereldkampioenschap en alles gaat er zeer officieel aan toe. Het is heel mooi om weer op het podium te staan. Zelfs als we zoals nu op een voor ons nieuw circuit komen, doen we volop mee voor de bekers."

Jeroen Bleekemolen

Door de afwezigheid van Felipe Fraga nam Larry ten Voorde zijn rol over. "Ik kende Larry nog niet, alleen van zijn resultaten. Hij reed sterk en was in zijn stint de snelste coureur op de baan. We kijken al enorm uit naar de volgende race in december in Bahrein. Dan moeten we Felipe weer missen helaas. Hij rijdt ook in het Braziliaanse stock car kampioenschap en strijdt daarin mee om de titel. Als het in Bahrein weer zo gaat, doen we zeker mee om de overwinning."

Over Bleekemolens Race Planet:
Wanna drive? Alleen bij Bleekemolens Race Planet kun je zelf rijden over Circuit Zandvoort met Lamborghini’s, Ferrari’s, Porsche’s, McLarens, Aston Martins, Mercedes-AMG’s, Formule RP1’s en nog veel meer spectaculaire droomauto’s. Max Verstappen, eat your heart out!
Of rij als een pro in de family entertainment centra in Amsterdam en Delft. Bleekemolens Race Planet heeft de meest toonaangevende kartbanen van Nederland en ver daarbuiten. Veel gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Welkom bij Bleekemolens Race Planet!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS