Formule 1

Max Verstappen over de komende GP van Brazilie: "Het gat naar Leclerc voor P3 is iets te groot om te dichten, maar er kan iets geks gebeuren"

Uitgegeven door Peter Vader • 9 november 2019 20:02 • Print artikel

Max Verstappen weet niet zeker of hij Charles Leclerc kan inhalen in hun strijd om de derde plaats in het rijderskampioenschap, hoewel de Red Bull-coureur verwacht dat hij competitief zal zijn in de laatste twee races van het seizoen 2019. Verstappen's achterstand op Leclerc bedraagt 14 punten als de Braziliaanse Grand Prix volgend weekend van start gaat. De Nederlander staat momenteel vierde in het rijdersklassement, voor Sebastian Vettel, dankzij zijn derde plaats in Austin.

Max Verstappen helmet GP United States 2019 Red Bull RB15

Allebei twee overwinningen
Verstappen en Leclerc hebben dit jaar allebei twee overwinningen op hun naam, maar de Nederlander rechtvaardigde zijn puntentekort ten opzichte van de Ferrari-coureur door een geleden verlies van punten eerder in het seizoen. "Ik denk dat de kloof naar de derde plaats een beetje te groot is om te dichten, maar laten we maar eens kijken", zei Verstappen. "In mijn laatste paar races hebben we zoveel punten verloren, dat was niet echt ideaal. Ik verwacht dat we in de laatste twee races competitief zullen zijn, dus laten we kijken hoe het allemaal voor ons zal uitpakken. Het is natuurlijk altijd beter om derde te eindigen, dan vierde of vijfde, hoewel ik denk dat iedereen de eerste wil zijn. We zullen alles proberen wat we kunnen."

Veel plezier
Verstappen is de afgelopen vier jaar twee keer op het podium gestapt in Sao Paul en eindigde op de tweede plaats in 2018 op Interlagos. Hij omschrijft dit circuit als "een korte baan maar ik heb er veel plezier in om daar te rijden. Het heeft een goede combinatie van bochten en het is ook nog rijden tegen de wijzers van de klok in, dus het is een beetje zwaarder voor de nek," voegde de 22-jarige coureur eraan toe.

Iets geks gebeuren?
"Kwalificatie is daar vrij belangrijk, want inhalen is niet zo eenvoudig. De baan is ook vrij zwaar voor de banden, dus je moet er tijdens de race allemaal goed op letten. Zoals we in 2016 zagen, kan er ook weer iets geks gebeuren! Brazilië heeft veel gepassioneerde fans die F1 leven en ademen, dus het is altijd geweldig om dat te zien en het zorgt voor een geweldige sfeer."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS