Karting • Karting Diversen

GK4 KART SERIES (GK4) 2019: Grande Finale @ Karting Genk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 november 2019 17:49 • Print artikel

In het weekeinde van 16 en 17 november wordt de laatste ronde van de GK4 Kart Series en BEKC Endurance Karting 4Teams verreden op de internationale karttrack Karting Genk in België, Home of Champions, in dit weekeinde Home of OUR Champions. Er staat opnieuw een erg grote groep deelnemers aan de start, die vol energie gaat strijden voor een zo mooi mogelijk resultaat in de eindstand. Wie gaan een plaats op de podiums bemachtigen?

GK4 KART SERIES (GK4) 2019

Alle informatie - zoals reglementen, overzicht kosten, inschrijfformulier, tijdschema en banden - is voor u geplaatst als downloads op de site www.gk4kartseries.com

Bijzonderheden algemeen
1. Inschrijving/administratieve controle: vrijdag 17.00-19.30 uur, zaterdag 08.00-11.00 uur.
2. Vergeet u aub niet om uw rijderslicentie/ouder-kind licentie mee te nemen.
3. Voor nieuwe rijders: op de site staat als download het Inschrijfformulier 2019; neemt u het aub ingevuld en ondertekend mee naar de administratieve controle, dat scheelt ons samen veel tijd.
4. Het Gedragsprotocol is van toepassing. Respecteer elkaar, de deelnemers en de organisatie.
6. Transponders zijn te huur via de organisatie. Aan te vragen via de link http://users.telenet.be/racetiming/contact.htm
7. De aankondigingen worden gepubliceerd op www.racexpress.nl en www.kartlife.nl.

Warmdraaien motoren
Op onze site www.gk4kartseries.com is een download geplaatst over het verbod op warmdraaien van de motoren. Leest u dit aub goed door. Er mogen GEEN motoren worden warmgedraaid. Het is toegestaan om de motor te starten, maar deze moet dan ook meteen weer worden uitgezet. Voor de klasse Open Schakel wordt de volgende uitzondering gemaakt: een half uur voor aanvang van iedere training en wedstrijd geldt een periode van 5 minuten waarin er mag worden warmgedraaid; uitsluitend bij ingang Parc-Fermé.

Bijzonderheden paddock, camping en stroom

1. Er wordt door Karting Genk NIET in stroom voorzien in de paddock. U dient zelf uw voorziening mee te nemen.

2. Er mag worden opgebouwd in de paddock vanaf woensdag 13 november. Het is niet toegestaan om zonder de verantwoordelijke te hebben gecontacteerd een plaats op de paddock in te nemen. Bij aankomst gelieve contact te leggen met Ben de Feyter voor het toewijzen van een plaats; telefoon 0032479803159;

3. Er mag niet in de paddock worden overnacht. U kunt zich voor een plaats op de camping vervoegen in de Genker Kartshop.

4. Personen/Privéwagens hebben géén toegang tot de paddock, óók niet voor uitladen van goederen.

5. Lege bestelwagens moeten buiten de paddock geparkeerd worden.

6. Gebruik gemotoriseerde voertuigen zoals steps, scooters, bromfietsen in de paddock: we ontvangen tijdens de raceweekeinden veel klachten over het gebruik van deze voertuigen in de paddock. Het ingestelde verbod is opgenomen in het wedstrijdreglement. Het verzoek is om deze voertuigen thuis te laten.

7. Het Fuel Spilling Document van Karting Genk is van toepassing. Op last van Karting Genk wordt op vrijdag een paddockplan opgemaakt, waarvoor door de deelnemers wordt getekend. Daarop wordt aangegeven waar de teams staan op de paddock. Van belang is de staat van netheid en aanwezigheid van brandstof en olie op de u toegewezen plaats. Heeft u hierover bij het installeren opmerkingen - bijvoorbeeld over aangetroffen olievlekken - meldt u dat dan bij de Kartshop. U wordt namelijk verantwoordelijk gehouden bij de nacontrole op uw plek na afloop van de wedstrijd. Er worden hoge boetes doorberekend van € 500,00 per overtreding. Let u aub goed op.

Contactpersoon organisatie
Onze wedstrijdsecretaris, Mevr. Lidia Filius, is in het raceweekeinde uw contactpersoon richting organisatie en wedstrijdleiding. Lidia zal uw vragen en opmerkingen inventariseren en zo nodig terugkoppelen.

De klassen
• Honda Cadet (UT1 en UT2), met subklassementen ROOKIE en UT1
• Mini-Parilla 60cc, met subklassement ROOKIE
• IAME X30 Cadet 23/X30 Junior Nationaal, met subklassement IAME X30 Cadet
• IAME X30 Junior
• IAME X30 Senior met subklassement X30 Senior ROOKIE
• Rotax Max Senior/Master
• Open Schakel (KZ2/Shifter/X30 Super Shifter) met subklassement KZ2 Master
• Formula Honda 9PK Junior/Senior/Ladies, totaalklassement en subklassementen Junior, Senior en Ladies.
• BEKC Endurance Karting 4Teams

Huurmotoren
Voor geďnteresseerde rijders is er de mogelijkheid om motoren tegen een strak tarief te huren.
Dit geldt voor alle klassen. Info te verkrijgen via de organisatie info@gk4kartseries.com
Extra voor de klasse Honda Cadet bieden we vijf splinternieuwe UT2 motoren te huur aan voor het strakke tarief € 50,00 voor het hele weekeinde. De wens tot motorhuur kunt u kenbaar maken bij uw favoriete GK4 servicepunt.

Banden
Banden worden uitsluitend op bestelling geleverd. Vergeet u aub niet om uw banden tijdig te bestellen bij uw GK4 dealer. De lijst met dealers staat voor u klaar als download op onze site. Het centrale bestelpunt: gk4tyres@outlook.be.
Uitlevering vrijdag van 13.00–17.00 uur en zaterdag van 09.00–14.00 uur.

Briefing
De rijders klassen Honda Cadet en IAME Mini-Parilla mogen niet alleen naar de briefing komen. Ze dienen te worden vergezeld door een ouder/begeleider.
Let u hier aub op, zodat u als ouder/begeleider ook op de hoogte bent van hetgeen in de briefing wordt besproken.

Reservering races
U kunt voor de races reserveren via de volgende link: www.gk4kartseries.com/inschrijven

Let op: de klasse X30 Senior is volgeboekt met 36 rijders en diverse rijders op de reservelijst.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS