Formule 1

Oud-coureur tipt verrassing: "Ik sluit niet uit dat hij eerder dan Max Verstappen wereldkampioen wordt"

Uitgegeven door Bart • 8 november 2019 19:24 • Print artikel

Max Verstappen wil de jongste wereldkampioen ooit in de Formule 1 worden. Om dat doel te bereiken moet dat komend jaar gebeuren in dienst van Red Bull en met motorleverancier Honda. De teamleiding gaat ervoor en ook Verstappen zelf gelooft erin. Maar niet iedereen is het daarmee eens. Oud-coureur Felipe Massa ziet leeftijdsgenoot Charles Leclerc eerder wereldkampioen worden.

Max Verstappen


"Ik zag Leclerc aan het werk toen hij 13 was en op advies van Jules Bianchi werd hij geselecteerd door Jean Todt", zegt Massa in een interview met Motorsport.com. "Charles is een groot talent, is nog jong, maar er valt nog meer op. Hij gaat ongelofelijk goed om met de druk."

"Ik weet niet of hij meer snelheid heeft dan Verstappen, maar zeven poles in zijn eerste jaar bij Ferrari zeggen veel", aldus de Braziliaan. "Hij maakt nog foutjes, maar dat is niet zo gek. Hij heeft nog weinig ervaring in de Formule 1. Hij is een toekomstig wereldkampioen en daar hoeven we niet lang op te wachten. Ik sluit niet uit dat hij eerder dan Max Verstappen wereldkampioen wordt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS