Formule 1

De baas van Max Verstappen: "Volgend jaar lijkt ons duurste jaar in de F1 te gaan worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2019 16:07 • Print artikel

In 2021 krijgt de Formule 1 nieuwe regels en een onderdeel daarvan is een budgetplafond. Echter het aankomende seizoen is dit plafond nog niet van kracht en kunnen de teams nog onbeperkt geld uitgeven aan de ontwikkeling van de auto. Het lijkt er op dat diverse teams de ontwikkeling van de auto onder de nieuwe regels naar voren trekken, om zodoende onder het budgetplafond uit te komen. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner gaat 2020 dan ook het duurste jaar ooit van zijn team worden. Bovendien wil Red Bull ook met Max Verstappen in 2020 een gooi doen naar de wereldtitel in de F1.

Red Bull


“Je hebt een onbeperkte en ongecontroleerde hoeveelheid geld die je kunt besteden aan research en development over verschillende gebieden”, zegt Horner tegen het Engelse Autosport. “Persoonlijk, blijf ik bij wat ik eerder zei. Het zou beter zijn om het plafond eerst in te stellen en dan de regels een jaar later, omdat dan het budgetplafond de hoeveelheid bestedingen heeft beperkt. Volgend jaar lijkt ons duurste jaar in de F1 te gaan worden.”

Red Bull werkt trouwens al aan de regelveranderingen voor 2021, met als belangrijkste doel om kleine winsten op de rivalen te vinden voordat de regels definitief worden. “Nu de regels voor 2021 duidelijk zijn, hebben we een vergevorderd team dat gestart is met het onderzoeken van deze regels”, aldus de Brit. “Het maakt 2020 een ongelofelijk duur jaar, omdat we ontwikkelen voor twee type regels en voordat het nieuwe budgetplafond in werking treedt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS