Formule 1

Christian Horner: "Huidige vorm Red Bull-Honda 'een goed teken' - Max Verstappen: "Volgend jaar gaan we voor de titel!"

Uitgegeven door Peter Vader • 9 november 2019 08:03 • Print artikel

2019 was een "leerjaar" voor Red Bull-Honda, volgens Max Verstappen. Eerder ging het gerucht dat de Nederlander probeerde om onder zijn contract voor 2020 uit te komen. Maar nu klinkt hij optimistisch over het streven naar het F1-kampioenschap voor volgend jaar. "We hebben al een aantal goede resultaten behaald, maar we willen de volgende stap zetten en proberen volgend jaar voor het kampioenschap te gaan", zei Verstappen deze week tijdens een sponsorevenement. “Het was dit jaar een jaar van leren met Honda en we hebben goede vooruitgang geboekt. Iedereen in het team is erg gemotiveerd en wil winnen.”

Max Verstappen F1 GP United States helm
Red Bull teambaas Christian Horner is het daarmee eens en zegt dat de huidige vorm van Red Bull-Honda 'een goed teken' is voor 2020. "De regels blijven relatief stabiel, dus alles wat we dit jaar hebben geleerd, kunnen we toepassen in 2020", zei hij. “We hebben 2019 altijd als een overgangsjaar beschouwd en dat ging goed. We kunnen Honda alleen maar feliciteren met hun vorderingen. Met een beetje meer geluk hadden we nog een paar keer kunnen winnen."

Horner voegde daar nog aan toe: “Nu moeten we dit momentum naar volgend jaar verplaatsen. Mercedes is nog steeds de norm, maar het voelt alsof het veld meer en meer aan elkaar gewaagd is"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS