Formule 1

Conflicten bij het Ferrari F1-Team: "Een mooi dilemma voor Ferrari met voor- en nadelen!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 november 2019 06:09 • Print artikel

Sebastian Vettel was aan het begin van het jaar de uitgesproken nummer 1 van het Ferrari F1-team. Toch heeft Charles Leclerc binnen het Formule 1-team behoorlijk lopen zagen aan de stoelpoten van de Duitser. Hoe gaat de toekomst er voor de coureur uit zien bij Scuderia Ferrari?

Ferrari F1 USA Grand Prix

“Het is helemaal normaal dat een coureur vragen krijgt, wanneer zijn jongere teamgenoot meer succesvol is dan hem”, aldus Timo Glock tegenover T-online. “Maar op dit moment vecht Vettel terug en heeft hij getoond dat hij de snelheid heeft als de auto goed is. In de laatste races doet hij het beter en hij moet nu proberen om de ontwikkeling van de auto in zijn richting te krijgen.”

Alain Prost die net als Vettel viervoudig wereldkampioen is, denkt dat de situatie bij Ferrari wel kan gaan ontvlammen. “Het wordt volgend jaar lastig voor Ferrari om conflicten tussen Vettel en Leclerc te voorkomen”, zegt de Fransman tegen nieuwsagentschap AFP. “De enige manier er uit te komen, is om het de kans te geven om het gezamenlijk uit te vechten. Daarna, wanneer een coureur een probleem heeft en de teamgenoot wint een paar races, dan komt er een moment dat een verandering van aanpak nodig is.”

Voormalig Ferrari-president Luca di Montzemolo, daarentegen denkt dat de beste aanpak van de Scuderia is om bij de filosofie van een eerste en een tweede coureur te blijven. “Ik denk dat het probleem dit jaar door beide coureurs komt”, aldus de Italiaan. “Leclerc is zeker erg snel en heeft de verwachtingen overtroffen en is gestopt om zoveel over de radio te praten, maar hij heeft nog meer tijd nodig. Een mooi dilemma voor Ferrari met voor- en nadelen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS