Formule 1

Eddie Irvine kraakt Sebastian Vettel af: "Geen waardig viervoudig wereldkampioen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2019 05:06 • Print artikel

Sebastian Vettel heeft dit seizoen een lastig jaar bij Ferrari en ziet zijn teamgenoot Charles Leclerc hem geregeld verslaan. Volgens Eddie Irvine is de Duitser dan ook niet goed genoeg. De voormalig coureur van het Italiaanse F1-team gaat zelfs een stap verder en noemt Vettel een onwaardig viervoudig wereldkampioen.

Ferrari F1 Sebastian Vettel en Charles Leclerc

“Ik zei aan het begin van het jaar, en iedereen viel er een beetje over, dat Sebastian Vettel een makkelijk doel is”, vertelde Irvine in een interview met Betway. “Ik dacht dat Leclerc een goede kans had om hem te verslaan, omdat ik denk dat Vettel niet een waardig viervoudig wereldkampioen is. Ik denk dat hij een erg goede coureur is, maar hij maakt veel fouten en ik heb nooit gedacht dat hij echt snel was. We zien dat dit jaar. We zagen het tegenover Daniel Ricciardo en we zien het opnieuw met Leclerc.”

“Vettel heeft een ongelofelijk deal bij Ferrari. Ik was verrast dat ze hem namen, omdat het op een moment was dat hij gesloopt ging worden. Ik denk dat Ferrari zich moet richten op Leclerc, we hebben dit seizoen gezien dat Vettel niet werd geofferd, omdat hij een viervoudig wereldkampioen is. Ze verloren daardoor overwinningen.”

“Ik ken Mattia Binotto erg goed. Hij was mijn ex-engineer en hij is een slimme jongen, super rustig, maar ik denk dat een van zijn lastige dingen is waar hij boven moet komen te staan, omdat ik denk dat Vettel genoeg schade kan aanbrengen aan de kansen van Leclerc om de titel te winnen, waarvan ik niet denk dat Bottas dat Hamilton kan aandoen. De enige coureur die op hetzelfde niveau als Hamilton kan racen is Leclerc. Als je naar Vettel kijkt, elke keer als hij in de race zit, komt hij er als tweede beste uit.”

“Hamilton gaat Vettel altijd vernietigen in een man-tegen-man-gevecht. Als je kijkt wat Leclerc deed tegen Hamilton in Monza, was het waarschijnlijk illegaal, maar het werd perfect gedaan dat het lastig was om hem er voor te straffen. Dat werd zo mooi gedaan en dat is waarom ik echt geďnteresseerd ben om Leclerc meer man-tegen-man te zien gaan tegen Hamilton.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS