Formule 1

McLaren wil verder met Fernando Alonso: "Nog steeds een van de snelste coureurs ter wereld"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2019 09:47 • Print artikel

Fernando Alonso stopte aan het einde van 2018 met de Formule 1. De coureur staat nog steeds onder contract bij McLaren en die relatie wil het team graag behouden. Zo reed McLaren afgelopen jaar nog samen de Indy 500, wat overigens geen succes werd. Hoe ziet de toekomst van de Spanjaard er uit bij het team uit Woking?

McLaren Carlos Sainz


“Aan het einde van het jaar gaan we praten over hoe de toekomst er uit gaat zien”, zegt McLaren Racing-directeur Zak Brown tegen Crash.net. “We hebben nu een IndyCar-team en we blijven naar het WEC kijken. We hebben Mika Hakkinen lang vastliggen als ambassadeur, dus denk ik dat we aan het einde van het jaar met Fernando gaan zitten en gewoon praten over wat hij verder wil gaan doen. Het zou logisch zijn als we de samenwerking zouden voorzetten."

De Amerikaan wil graag met de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 blijven werken en gelooft nog steeds dat hij een van de beste coureurs is. “Je weet dat ik hem een enorm talent vindt”, zegt Brown over Alonso. “Ik heb een goede relatie met hem. Ik denk dat het logisch is om bij de andere race-activiteiten Alonso achter het stuur te zetten. Ik denk dat hij nog steeds een van de snelste coureurs ter wereld is. We hebben onze richting in de Formule 1 uitgezet met de huidige coureurs, maar afhankelijk van wat de andere activiteiten zijn, gaan we graag met Alonso verder."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS