Autosport NL • Autosport NL Diversen

Daan Pijl wint de Ford Fiesta cup race en wordt junior kampioen op het Circuit van Assen

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 21 oktober 2019 17:36

Daan Pijl heeft vanmiddag de Ford Fiesta Sprint Cup-race gewonnen. En daarmee werd de jonge coureur ook Junior Kampioen in deze klasse. Colin Caresani finishte als tweede. En Laurens de Wit werd derde. En daarmee pakte De Wit het kampioenschap voor deelnemers boven de 25. De coureurs moesten lang wachten op de uitslag. Deze kwam pas na 18.00 uur, omdat er tijdens de race de nodige incidenten waren geweest. En de wedstrijdleiding

Daan Pijl aan kop Hankook Finale Races 2019 TT Circuit

Laurens de Wit startte van pole met naast hem Kenny Herremans. De twee waren goed weg. Voor Colin Caresani die vanaf de derde plek was de start iets minder. Hij werd gelijk ingehaald door Bert Longin. Maar Caresani pakte hem al gauw terug. Boudewijn Kuster vloog er af na contact met Jari Benschop. En dit zorgde voor de eerste safetycar situatie van de race. Met nog 15 minuten te gaan werd de race weer herstart. Daan Pijl zette na de herstart een tandje bij. Hij kwam van plek vijf, maar wist al gauw Derdeale en Caresani in te halen. Daarna zette hij vol de aanval in op Laurens de Wit en wist hij hem ook in te halen. De Wit kwam vervolgens ook weer onder druk te staan van Caresani en hij nam dan ook plek twee van de Wit over. In de laatste ronde ging het nog mis tussen David de Saeger en Kenny Herremans. De Saeger stuurde de chicane in en Herremans raakte zijn auto op volle snelheid. De Saeger sloeg hierdoor over de kop. Dit zorgde voor een rode vlag situatie. De Saeger stapte gelukkig ongedeerd uit. Alleen voor de wedstrijdleiding was dit even lastig. Toen de rode vlag werd gezwaaid waren de eerste coureurs al over de finish. Hierdoor werd het podium uitgesteld en kwam de uitslag pas na 18.00 uur.