Formule 1

"Max Verstappen heeft een narcistische kant, maar dat hadden Senna en Schumacher ook"

Uitgegeven door Bart • 22 augustus 2019 10:32 • Print artikel

Na de Grand Prix van Hongarije weet Nico Rosberg het zeker: Max Verstappen is de beste coureur van de huidige Formule 1. Volgens de Duitse wereldkampioen van 2016 is de Red Bull-coureur een stap verder dan Lewis Hamilton. "Max is recent een betere coureur dan Lewis Hamilton, hij doet ongelofelijk goed werk", zegt Rosberg in gesprek met de Franse tak van Motorsport.com.

Max Verstappen


"Max is een natuurtalent", vervolgt Rosberg zijn lofzang. "Een talent dat Ayrton Senna en Lewis Hamilton ook hadden. Dat komt eens in de tien jaar voor. Max heeft een narcistische kant, maar dat hadden Senna en Michael Schumacher ook. Ze hebben allemaal het stalen vertrouwen dat ik helaas niet had. Max heeft dat zeker en niet een beetje ook."

Rosberg blikt terug op het begin van 2018 waarin Verstappen behoorlijk wat fouten maakte. "Het toont zijn vastberadenheid. Er is zo veel druk en er gebeuren zo veel dingen. Iedereen heeft een mening. Door zo veel vertrouwen te houden en gefocust te blijven, is Max vrij van geest gebleven."

Wat de voormalig coureur vooral opvalt, is dat Max Verstappen één is met de RB15. "De auto past perfect bij hem. Red Bull heeft een auto ontworpen die perfect past bij de rijstijl van Verstappen. Dat is een perfecte combinatie", aldus Rosberg over Verstappen die nu 93 Grands Prix gereden heeft. "Max is nog jong, maar ook al ervaren. Met vier seizoenen op zijn naam is hij één van de meest ervaren coureurs op de grid. Deze Verstappen met deze Red Bull is een krachtige combinatie."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS