Formule 1

McLaren F1-teambaas open en eerlijk over Carlos Sainz en Lando Norris: "Als je kijkt hoe ze samenwerken..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 21 augustus 2019 07:32 • Print artikel

Het team van McLaren worstelde de afgelopen jaren met veel problemen, nu lijkt het er op dat de roemruchte F1-renstal de weg terug naar boven heeft gevonden in Formule 1 seizoen 2019. Teambaas Andreas Seidl is dan ook zeer tevreden over de prestaties van Carlos Sainz en Lando Norris. In de strijd om de 2019 constructeurstitel staat de equipe uit Woking, Engeland op P4 met een achterstand van 39 punten op Aston Martin Red Bull Racing en een voorsprong van 43 punten op Renault F1. Daarmee lijkt voor de aanvang van de tweede seizoenshelft McLaren best of the rest te worden.

Formule 1 2019 Andreas Seidl


Dat Seidl blij is met dit voorlopige resultaat blijkt wel uit het rapportcijfer wat hij aan zijn coureurs geeft. "Ik geef ze allebei een negen, omdat er altijd wat te verbeteren is", grapte de teambaas tegen Crash.net. "Ik ben gewoon gelukkig om eerlijk te zijn met alles wat ze dit jaar gedaan hebben. Er waren niet erg veel foutjes om eerlijk te zijn. Ze presteren in iedere kwalificatiesessie, race voor race laten ze goede starts zien, en goede race-prestaties."

Formule 1 2019 McLaren


Andreas Seidl is onder de indruk van de werkwijze die Sainz en Norris hanteren. "Als je kijkt hoe ze samenwerken met de engineers, met betrekking tot het geven van feedback waar nog de zwakheden bij de auto zijn. Het is indrukwekkend voor mij. Ik kan me geen betere twee rijders toewensen op het moment."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS