Formule 1

Toto Wolff sluit Alonso uit voor stoeltje Mercedes, maar Max Verstappen niet: "Door omstandigheden hebben..."

Uitgegeven door Bart • 21 augustus 2019 10:25 • Print artikel

Toto Wolff plaatst Fernando Alonso in een rijtje van de beste coureurs ter wereld, maar de Spanjaard maakt geen enkele kans om coureur bij Mercedes te worden. Dat stelt de Oostenrijker in gesprek met La Gazzetta dello Sport. In het geval van Max Verstappen is Wolff een stuk minder stellig en hij houdt zich op de vlakte of de Nederlander in de toekomst wel eens voor de Duitse formatie zou kunnen rijden.

Fernando Alonso


"Fernando is één van de sterkste coureurs, maar na zijn avontuur bij Ferrari heeft hij geen competitieve auto meer gehad", zegt Wolff in de Italiaanse krant. "Door omstandigheden hebben de topteams hun a-coureur al in huis. Het is ondenkbaar dat Alonso voor Mercedes gaat rijden. We willen de geschiedenis niet herhalen van de tijd van Alonso en Hamilton samen uitkwamen voor het team van McLaren."

Over de mogelijkheid om Verstappen naar Mercedes te halen was Wolff eerder al minder stellig. Het gaat dan niet om komend jaar, maar vanaf 2021. "Dat is nog te ver weg. We zijn bezig om de titel in 2019 te behalen en plannen onze line-up voor 2020. Na komend jaar is alles open."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS