Formule 1

Honda meldt met trots: "We hebben het gat naar Mercedes gedicht"

Uitgegeven door Bart • 21 augustus 2019 08:11 • Print artikel

Het eerste jaar van de samenwerking tussen Red Bull en Honda zou een overbruggingsjaar worden. Natuurlijk willen het ambitieuze team van Max Verstappen en de Japanse F1-motorbouwer meer en vanaf het begin van het seizoen is een stijgende lijn ingezet. Verstappen won al twee races en kon zich in de laatste race voor de zomerbreak in Hongarije kranig weren tegen de Mercedes van Lewis Hamilton. Honda F1 directeur Masashi Yamamoto hoopt op meer van hetzelfde in de tweede seizoenshelft. "Het gat wordt steeds kleiner en ik kan zeggen dat we het gat naar Mercedes gedicht hebben."

Max Verstappen


"De ontwikkelaars in Sakura en de engineers op de baan hebben fantastisch werk geleverd", aldus Yamamoto tegen Autosportweb. "Max vocht in Hongarije wheel-to-wheel met Lewis Hamilton. Wat voor mij indrukwekkend was, was dat Max na een eerste aanval Hamilton van zich af kon houden."

"Dat was geweldig. In een vergelijkbare situatie aan het begin van het seizoen hadden we dit niet gekund. Dan zou Hamilton er in een paar seconden voorbij zijn gegaan. Het was een vruchtbare eerste helft van het seizoen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS