Formule 1

OFFICIEEL: Fernando Alonso gaat met Toyota naar de Dakar Rally: "Wil altijd nieuwe uitdagingen najagen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 augustus 2019 12:22 • Print artikel

Fernando Alonso en Toyota hebben bekend gemaakt dat zijn begonnen zijn met de voorbereiding op de Dakar Rally van 2020. De voormalig F1-coureur zal zijn debuut gaan maken en reed al eerder een test met de Toyota Hilux in de Kalahari-woestijn. Alonso gaat een intensief rally raid trainingsprogramma beginnen met Gazoo South Africa, dat Toyota in de legendarische rally vertegenwoordigt. De Spanjaard gaat zich dus voorbereiden op de marathon rally van 2020, maar heeft de mogelijkheid om er uit te stappen als hij zich voor aankomende januari niet comfortabel of voorbereid genoeg voelt.


“In maart van dit jaar hebben we in het zuiden van Afrika een succesvol tweedaagse test met Fernando in onze Dakar-winnende Toyota Hilux gedaan", zegt Gazoo South Africa-teambaasa Glyn Hall. “Dat was een waardevolle test. Fernando genoot volledig van de ervaring en elke keer verbeterde hij zich achter het stuur. Het was duidelijk dat Fernando voorbereid naar de test kwam en klaar was om alles dat we lieten zien in zich op te nemen.”


“Rally Raid is nieuw voor Fernando en ik ben er zeker van dat hij de vaardigheden en spirit heeft om deze uitdaging aan te gaan. Als regerend Dakar-kampioen met een lange historie in de Rally Raid heb ik er vertrouwen in dat we goed met Fernando kunnen samenwerken om zijn vertrouwen op te bouwen.”

Met een vierdaagse test aan de kust van Namibië wordt een start gemaakt met het voorbereidingsprogramma die gaat plaatsvinden in Europa, Afrika en het Midden Oosten. Hier zijn overigens ook evenementen bij als de Harrismith 400 op 13 en 14 september. Door Toyota wordt het beschouwd als een ‘niet competitieve eerste keer’. Alonso kijkt zelf ook uit naar zijn eerste stappen in de rally nadat hij al eerder naast de Formule 1 het FIA World Endurance Championship reed, waaronder de 24 uur van Le Mans, de Indianapolis 500 en Daytona 24 uur.


“Ik ben blij om mijn avontuur voort te zetten met Toyota Gazoo Racing”, reageert Alonso. “Samen hebben we zoveel bereikt sinds ik voor het eerst in november 2017 in een Toyota reed. Met twee opeenvolgende overwinningen in Le Mans, de World Endurance Championship voor de teams en de coureurstitel met mijn teamgenoten Sebastien en Kazuki. Ik heb eerder dit jaar de smaak van het off-road rallying geproefd en ik heb daar een goed gevoel aan overgehouden. Ik weet dat het een totaal andere ervaring gaat worden met een stijle leercurve, maar de Hilux voelt fantastisch. Het gaf me zo snel zoveel vertrouwen en ik verbeterde mij elke keer.”

“Ik kijk ook uit naar de aankomende maanden van training, de Hilux leren kennen en werken met het team. Ik heb altijd vastgehouden dat ik nieuwe uitdagingen in andere disciplines wil najagen en ik zit bij een fantastisch team om dat te doen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS