Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Rebellion Racing na vele onderhandelingen toch met twee LMP1's naar Silverstone

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 augustus 2019 07:57 • Print artikel

Rebellion Racing zet toch een tweede LMP1-auto in tijdens de openingsrace van het FIA World Endurance Championship seizoen 2019/20. Op de inschrijvingslijst voor de 4 uur van Silverstone staat de auto ingeschreven met de coureurs Pipo Derano, Loic Duval en Nathanael Berthon.

Rebellion Racing
Het drietal komt in actie in de auto met het startnummer 3, naast de reguliere inschrijving met het startnummer 1 waar Bruno Senna, Gustavo Menezes en Norman Nato de bolide besturen. Duval en Derani maken hun debuut voor het Engels/Zwitserse team. Volgens teameigenaar Alex Pesci is de deal alleen voor deze eerste race van het seizoen. Verder kan de auto met het nummer 3 ook tijdens de 6 uur van Spa en de 24 uur van Le Mans ingezet gaan worden.

“Uiteindelijk is het team na vele onderhandelingen in staat geweest om een tweede auto voor de eerste ronde van het World Endurance Championship in te zetten en blijft het werken om tijdens elke ronde van de WEC twee auto's in te zetten, hoewel de prioriteit wordt gegeven aan Spa-Francorchamps en de 24 uur van Le Mans 2020”, aldus Pesci over de inzet van de tweede bolide. Met de inzet van de tweede Rebellion, is het aantal LMP1’s tijdens de Britse race zes auto’s.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS