Formule 1

90.000 enthousiaste toeschouwers genieten van races Supercar Challenge tijdens de Gamma Racing Day 2019

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 augustus 2019 20:42 • Print artikel

Met volgepakte tribunes en 47 auto's op de baan was de traditionele Gamma Racing Day 2019 op TT-Circuit Assen voor de deelnemers aan Supercar Challenge weer een prachtige ervaring. In elke divisie andere winnaars van de twee races en dat toont maar weer eens aan dat de concurrentie groot is en elke rijder tot het uiterste moet gaan om de zege te pakken.

Supercar Challenge 2019 Assen

In de GT divisie verdeelden Max Weering en Cor Euser de overwinningen. Waar vaak de Porsches overheersen waren het dit keer de Lamborghini Super Trofeo van Weering en de fraaie Marc II V8 van Euser die op in de races als eerste over de finish reden.

In de Supersport 1 wisten klassementsleiders Dennis de Borst en Stan van Oord niet naar het podium te rijden, de zeges waren nu voor de equipes Ted van Vliet en Bert van der Zweerde in race 1 en Thijmen Nabuurs en Lorenzo van Riet in de tweede race.

Supercar Challenge 2019 Assen

In Supersport 2 was de equipe van Bart en Joop Arendsen de verrassende
winnaar van de eerste race. In de tweede race stelden de jonge
klassementsleiders Maxime Oosten en Milan Teekens orde op zaken, na een start vanuit de pitstraat wisten ze toch naar de hoogste trede van het podium te rijden.

Ook in de Sportklasse een verrassende winnaar van de eerste race, Priscilla Speelman zag de leidende Henk Tappel uitvallen en stuurde haar Clio als eerste over de finish. In de tweede race nam Tappel revanche met een overwinning, waarmee hij zijn illustere serie van zeges en uitvalbeurten weer een vervolg gaf en de score brengt op vijf zeges en even zoveel uitvalbeurten. De waterstof aangedreven Forze VIII haalde in de eerste race de finish niet, maar het enthousiaste studenten team kon na de tweede race wel feest vieren, want de roze bolide kwam als tweede over de finish en dat werd met luid
gejuich ontvangen.

De volgende races in de Supercar Challenge powered by Hankook zijn op 4 en 5 oktober op Spa-Francorchamps tijdens de TCR 500.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS