Formule 1

SILLY SEASON: Wie wordt teamgenoot van Verstappen in 2020? Krijgt Japanse Honda-coureur een kans in de Toro Rosso?

Uitgegeven door Bart • 20 augustus 2019 15:06 • Print artikel

Na de overstap van Alex Albon naar Red Bull en de degradatie van Pierre Gasly terug naar Toro Rosso zijn de speculaties over 2020 losgebarsten. Wie wordt de teamgenoot van Max Verstappen komend jaar? En welke coureurs vormen de line-up bij Toro Rosso? De Japanse motorleverancier ziet maar wat graag een Japanse coureur bij Toro Rosso of Red Bull.

Naoki Yamamoto


Franz Tost gaf onlangs aan graag door te willen met Alex Albon en Daniil Kvyat, maar het nieuws haalde zijn uitspraak in. Albon werd gepromoveerd naar Red Bull en daardoor zijn ook de toekomstplannen van Toro Rosso in de war geschopt. Het is de vraag wat Gasly kan in de Toro Rosso om zijn blazoen weer een beetje op te blazen.

Wellicht komt er dus een plaatsje vrij en Yamamoto zou een optie kunnen zijn. Honda ziet graag voor het eerst sinds Kamui Kobayashi weer een Japanner in de F1 actief. Hij was in 2014 de laatste uitkomend voor het team van Caterham. De laatste Japanner in een Honda aangedreven F1-auto was Takuma Sato voor Super Aguri in het seizoen 2008.

De 31-jarige Yamamoto heeft zijn superlicentie al binnen en is actief in de Super GT en de Super Formula. Hij is regerend kampioen in beide raceklassen en heeft zijn hele carrière in Honda aangedreven auto's gereden. Wellicht zien we Yamamoto dit jaar al in een Red Bull en Toro Rosso tijdens één van de testdagen. De coureur is overigens geen familie van Honda Motorsports directeur Masashi Yamamoto.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS