Formule 1

Daniel Ricciardo blijft geloven in Renault: "We hebben alle middelen in huis om..."

Uitgegeven door Bart • 19 augustus 2019 17:42 • Print artikel

De eerste seizoenshelft was een wisselvallige voor het team van Renault. Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg haalden redelijke resultaten, maar gaven ook enkele Grands Prix niet thuis. Halverwege het seizoen staat de Franse formatie maar liefst 43 punten achter op klantenteam McLaren. Volgens de ex-teamgenoot van Max Verstappen haalt McLaren momenteel meer uit haar pakket, maar hij houdt ook vertrouwen in zijn eigen team. "Ik denk nog steeds dat we alle middelen in huis hebben om goede resultaten te halen", zegt Ricciardo in gesprek met Sky Sports.

Daniel Ricciardo


"Op dit moment kunnen zij op meer verschillende circuits goed uit de voeten", stelt Ricciardo. "Maar ik heb wel het gevoel dat als we bij het begin van een weekend voorliggen dat we dan ook voor hen finishen in de race. Dan begrijpen we de auto beter en is het zelfvertrouwen ook hoger."

De kwalificatie in Hongarije was volgens Ricciardo een goed voorbeeld. Door een mislukte outlap lag hij er na Q1 al uit. "We gingen laat naar buiten en dat was helemaal niet nodig geweest. We hadden meer vertrouwen in de auto moeten hebben om door naar Q2 te gaan. We moeten vertrouwen houden, want we zijn echt wel goed genoeg."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS