Formule 1

Wanneer pakt Max Verstappen zijn gridstraf voor de vierde motor? "We hebben twee plannen..."

Uitgegeven door Bart • 20 augustus 2019 10:20 • Print artikel

Honda weet nog niet wanneer de nieuwe motorupgrade gepland staat. De derde specificatie is in Frankrijk ingezet en de verwachting is dat de vierde motor in BelgiŽ of ItaliŽ in de auto zal liggen. Op die circuits is inhalen goed mogelijk en zou een gridstraf niet veel pijn kunnen doen. Vooral Max Verstappen moet in staat zijn zich door het veld naar voren te werken, maar Honda's Toyoharu Tanabe weet het nog niet. "We bespreken het continu met de teams en samen zullen we een beslissing nemen wanneer de nieuwe specificatie ingezet gaat worden."

Max Verstappen


"Op dit moment hebben we nog geen beslissing genomen", zegt de Japanner tegen Motorsport. "Het hangt van de situatie af en timing. Het is een lastig proces."

De vraag is of Red Bull rekening houdt met de thuisrace van de Japanners in Suzuka. Ook de race in Singapore is de RB15 op het lijf geschreven. "We hebben twee typen plannen, die voor de lange termijn en die voor de korte termijn. Na iedere race kijken we hoe de situatie ervoor staat. De korte termijn gaat over twee of drie races, de lange termijn is tot het einde van het seizoen. Het is niet zo makkelijk."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS