Formule 1

GERUCHT: Is een wissel Lewis Hamilton-Sebastian Vettel in de maak? "Velen dromen van Ferrari"

Uitgegeven door Bart • 19 augustus 2019 15:08 • Print artikel

Er worden weinig spectaculaire wijzigingen verwacht op de grid van 2020. Het stoeltje van Valtteri Bottas bij Mercedes is de meest besproken optie en ook de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull is nog ongewis. Maar er wordt ook al volop gespeculeerd over 2021. Dan worden de nieuwe reglementen van kracht en Verstappen werd al bij Mercedes en Ferrari genoemd, maar ook een wissel tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel is goed mogelijk. Mercedes-teambaas Toto Wolff gooide nog wat olie op het vuur door lekker vaag te blijven.

Lewis Hamilton


Is Vettel een optie voor het Duitse team? Dat was de vraag die de Gazzetta dello Sport aan de Oostenrijkse teambaas voorlegde. Sinds Nico Rosberg heeft het team geen Duitser als coureur gehad. "Alles is nog open voor na 2020", zei Wolff. "Je bent geen viervoudig wereldkampioen door alleen maar geluk te hebben. Sebastian is nog steeds de belangrijkste pion bij Ferrari, maar je weet niet wat zijn plannen zijn. Zoals gezegd ligt alles nog open."

Hamilton aan de andere kant wil graag Michael Schumacher evenaren en misschien wel passeren. Wolff kent ook de aantrekkingskracht van de Scuderia. "Hamilton is bij ons op zijn gemak en dat gevoel is wederzijds. Maar we kennen ook de mythe die Ferrari is. Veel coureurs dromen ervan om voor Ferrari te rijden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS