Formule 1

Helmut Marko vindt Red Bull-talentenprogramma het beste: "Mercedes en Ferrari hebben ons gekopieerd"

Uitgegeven door Bart • 19 augustus 2019 10:39 • Print artikel

Red Bull heeft de laatste tijd kritiek gehad dat er geen talent klaar staat in de Red Bull Academy. Met Max Verstappen maakt Red Bull furore in de hoogste klasse van de autosport. Voor het team van Toro Rosso greep Helmut Marko terug naar de eerder weggestuurde Daniil Kvyat. Toch staan er met Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Kvyat, Pierre Gasly, Carlos Sainz en Alex Albon aardig wat namen op de grid die bij Red Bull zijn begonnen.

Max Verstappen


Ferrari en Mercedes hebben ook een opleiding, maar veel minder coureurs op de grid. Ferrari heeft dit jaar met Charles Leclerc een coureur uit eigen gelederen en bij Mercedes staan Esteban Ocon en George Russell klaar om een stoeltje over te nemen. Volgens Red Bull's Helmut Marko werkt het systeem van Red Bull nog altijd het beste. "Ik was de eerste die een dergelijk opleidingsprogramma heeft opgezet", zegt Marko tegen AutoSportWeb. "Ferrari en Mercedes hebben ons gekopieerd."

"Ik ben er trots op dat het Red Bull-systeem goed werkt. Dat lijkt me duidelijk als je al die successen ziet. Voor nu is het alleen een probleem op de korte termijn. Er komen jonge talenten aan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS