Formule 1

Leon Haslam vindt Kawasaki H2r bizar krachtig en bloedsnel: "Ik kon zelfs wheelies in zijn vijf rijden"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 19 augustus 2019 10:09 • Print artikel

Een van de smaakmakers tijdens de Gamma Racing day was Leon Haslam met Kawasaki. Voor het publiek was het waanzinnig om de Kawasaki H2r in actie te zien en te horen brullen. De Kawasaki-coureur genoot er zelf ook met volle teugen van. Het was de eerste keer dat de Haslam op deze motor kon rijden. Hij maakte er echt een mooie show van.

Leon Haslam Kawasaki H2r

“Het is geweldig om hier een demo te rijden”, vertelde Leon aan RaceXpress. "Dit was voor mij de eerste keer dat ik op de H2R reed. Het was voor mij dan ook wel een beetje spannend om te zien hoe het zou verlopen. De rechte stukken wist ik wel, maar de bochten bleef van tevoren een beetje een vraagteken. Alleen de motor hield zich echt top. Het reed zo soepel en de achterkant brak totaal niet weg. Ook niet op de natte baan. Ik kon de hele tijd in de derde tot vijfde versnelling rijden. Dat was echt een heerlijk gevoel."

"De motor is zo ontzettend krachtig dat ik zelfs in zijn vijf wheelies kon rijden. De kracht die er in deze motor zit is echt ongelofelijk. Ik heb al veel motoren gereden, maar deze machine is bizar krachtig en bloedsnel!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS