Formule 1

Renault F1 gebruikte in Assen de set-up van Daniel Ricciardo: "Hij houdt mij tegen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 augustus 2019 18:08 • Print artikel

Voor Jack Aitken, die tijdens de Gamma Racing Day met de Renault Formule 1-bolide over het TT-Circuit denderde, voelde het bijna als thuiskomen. "Ik race hier al vanaf dat ik nog een kind was", zei Aitken tijdens het mediamoment. "Het blijft me verbazen hoeveel mensen er komen kijken. Renault maakte tijdens de jubileumeditie van het evenement de eerste meters op Nederlandse bodem met de hybride R.S. 17 met V6 Turbo motor.

Formule 1 2019 Renault Jack Aitken


De auto waarin de Brit onder grote belangstelling van het publiek de demo gaf, reed met een set-up die Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo gebruiken tijdens de Grands Prix. De afstelling die Aitken gebruikte in Assen was die van Daniel Ricciardo. "Meestal testen we na een raceweekend en zijn de setups redelijk gelijk en proberen we kleine verschillende dingen of we iets kunnen vinden wat beter werkt. Ik gebruik de settings van Daniel Ricciardo en dat gaat prima maar ze zijn nagenoeg hetzelfde."

Of hij dan nu tegen Riccardo zou zeggen dat de Australiër dan wel kon gaan, gaf de jonge coureur met een knipoog aan. "Ja eigenlijk wel, hij houdt me tegen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS