Formule 1

Wolff bevestigt interesse in Schumacher, maar 'kon geen plaats maken'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 augustus 2019 17:12 • Print artikel

Mick Schumacher pakte zijn eerste Formule 2-overwinning in de aanloop naar het zomerreces. De zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher maakt nu al enige tijd deel uit van de Ferrari-academie, maar Toto Wolff bevestigt dat Mercedes ge´nteresseerd is in de Duitse jongeling.

Mick Schumacher Mercedes Grand Prix/div>

"Natuurlijk hebben we overwogen om hem in het jeugdprogramma op te nemen, maar uiteindelijk werd besloten om geen plaats te maken. Simpelweg omdat we op dat moment al moeite hadden om een plaats te vinden voor George (Russell) en Esteban (Ocon)", aldus Wolff in de Italiaanse Gazzetta Dello Sport.

"Mick is een goede kerel en is door de Formule 3 en Formule 2 echt iemand geworden met een eigen persoonlijkheid. Ik ben er zeker van dat hij het ook in de Formule 1 goed zal doen als de tijd rijp is."

Het feit dat Schumacher in juli 2004 in Duitsland de Formule 1-wereldkampioenschapswagen van zijn vader in 2004 heeft zien rijden, heeft voor velen een bijzondere herinnering opgeroepen. De 21-jarige coureur heeft getest met de huidige Ferrari en Alfa Romeo F1-bolides.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS