Formule 1

Lewis Hamilton verdient naast zijn gigasalaris ook online een fortuin

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 augustus 2019 13:11 • Print artikel

Vijfvoudig wereldkampioen F1 Lewis Hamilton verdient bij zijn werkgever Mercedes al een vermogen elk seizoen. Maar daar komt onder andere een kapitale vergoeding voor zijn instagramposts bij. De Brit krijgt naar verluidt een duizelingwekkende 40.000 pond per Instagram-post binnen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.Met een geschatte nettowaarde van ongeveer 131 miljoen pond pakt de huidige leider van het coureurskampioenschap een jaarsalaris in iets minder dan tien uur. De 34-jarige coureur verzekerde zich vorig jaar van zijn vijfde wereldtitel, waardoor hij de op één na meest succesvolle coureur aller tijden werd en hij nog twee titels van het record van Michael Schumacher is verwijderd.

Hij sloot de campagne van 2018 af met een carrièretotaal van 73 Grand Prix-overwinningen - een prestatie die hem tot de meest gevolgde coureur op het Instagram-platform maakte. Sociale media worden steeds populairder als marketingstrategie en beroemdheden kunnen hoge kosten in rekening brengen voor gesponsorde berichten die producten promoten bij hun volgers.

Met hoge volgertellingen en een grotere mate van betrokkenheid kunnen prominente figuren zoals Hamilton meer vragen voor dergelijke berichten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS