Formule 1

Williams is toch ook ergens de beste in dit seizoen, samen met Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 augustus 2019 10:07 • Print artikel

Williams en Red Bull zijn de andere acht teams in de Formule 1 de baas voor wat betreft pitstopprestaties. Tijdens de eerste twaalf races hebben beide teams vijf keer de snelste pitstop geregistreerd.

George Russel Williams


Naast de start zijn pitstops waarschijnlijk het meest intense onderdeel van Formule 1-races, waar precisie, perfect teamwork en beslissingen in de eerste seconde nodig zijn voor een soepele stop. Snelle stops kunnen de coureurs helpen om cruciale seconden te winnen en tegelijkertijd hard te vechten met hun rivalen. Als het daarentegen niet lukt om de banden te vervangen, kunnen de coureurs de volgorde laten vallen. Maar teams moeten ook de juiste balans vinden tussen snelheid van werken en het bereiken van consistentie tijdens hun pitstopwerkzaamheden.

Tot nu toe gaan Williams en Red Bull dit seizoen nek aan nek als het gaat om de snelste pitstops. Zowel het team uit Milton Keynes als het team uit Grove heeft vijf keer de beste pitstopprestatie neergezet.

Tijdens de eerste races van het seizoen kwamen de teams relatief langzaam op snelheid voor wat betreft de pitstoptijden. Vanaf de eerste Europese race van het seizoen, de Grand Prix van Spanje, begonnen de teams echter weer adembenemende tijden neer te zetten. Deze trend culmineerde in de Britse Grand Prix, waar Red Bull een recordprestatie neerzette.

De pitcrew van de viervoudig wereldkampioen wisselde in een verbazingwekkende 1,91 seconden, 0,01 seconde sneller dan het vorige wereldrecord van zowel Red Bull als Williams. Het Red Bull-team pakte het record toen het de Franse coureur Pierre Gasly in de pits bracht om zijn auto een nieuwe set harde banden te geven. Slechts één race na het verlagen van de benchmark voor de snelste pitstop in de geschiedenis van de F1, deed Red Bull Racing het opnieuw op Hockenheim, waar alle vier de wielen van Max Verstappen in een recordtijd van 1,88 seconden werden vervangen.

Tijdens de laatste race, de Grand Prix van Hongarije, sloeg de Williams-pitcrew opnieuw toe en voltooide opnieuw de snelste bandenwissel. Voor de bolide van George Russell had de crew slechts 2,19 seconden nodig om vers rubber te monteren.

Grand Prix Pitstoptijd Team
Australian GP 2.19 Red Bull Racing
Bahrain GP 2.17 Red Bull Racing
Chinese GP 2.15 Red Bull Racing
Azerbaijan GP 2.27 Ferrari
Spanish GP 2.07 McLaren
Monaco GP 2.07 Williams
Canadian GP 2.00 Williams
French GP 1.97 Williams
Austrian GP 2.02 Williams
British GP 1.90 Red Bull Racing
German GP 1.88 Red Bull Racing
Hungarian GP 2.19 Williams

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS