Formule 1

Spannende ontknoping in de eerste race van de Supercar Challenge tijdens Gamma Race Day + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 augustus 2019 02:06 • Print artikel

Assen - De eerste race van de Supercar Challenge tijdens het Gamma Racing Day-weekend op het TT-Circuit van Assen is gewonnen door Max Weering. De jonge coureur was in zijn Lamborghini te rap voor voor de John de Wilde en Roger Grouwels die beide de strijd in een Porsche aangingen.


In de Supersport 1 was de winst voor de equipe van de coureurs Van Vliet en Van der Zweerde. Na een pittig gevecht leek de winst te gaan naar het duo Nabuurs en Van Riet die als eerste onder de finishvlag doorkwamen, maar het duo kreeg een tijdstraf. Het oordeel van de wedstrijdleiding was gebaseerd op een veel te korte pitstop. Ook René Steenmetz die als tweede over de finish kwam, was hetzelfde lot beschoren. Het BMW-duo Van Vliet en Van der Zweerde passeerde in derde positie de eindstreep, maar kreeg uiteindelijk door de opgelegde straffen de overwinning toegewezen. De Kimpe en Huisman kregen door de uitgedeelde tijdstraffen de tweede positie in handen P3 was voor Ruud Olij.

In de Supersport 2 divisie was het rijderskoppel Arendsen en Arendsen die te dominant voor Peter Koelewijn en het duo Oosten en Teekens.

In de Sport divisie won Priscilla Speelman in haar Renault Clio 1.6 voor Voet en Van den Broeck en Van der Sloot en Drost. Rob Nieman die een goede race beleefde denkt liever niet terug aan zijn finish. In de laatste meters meters verloor de onfortuinlijke coureur zijn linkervoorwiel van zijn bolide en moest hij de bolide uiteindelijk in de grindbak parkeren.

Uitslag Supercar Challenge Race 1

Supercar Challenge race 1 Gamma Racing Day 2019

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS