Formule 1

Waarheen, waarvoor? Weet Lewis Hamilton wat het beste voor Mercedes is?

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 augustus 2019 15:26 • Print artikel

De grote vraag die iedereen zich in de Formule 1 stelt is wie toch op dat stoeltje naast Lewis Hamilton plaats gaat nemen in het nieuwe seizoen van het F1 wereldkampioenschap. Wordt het Valtteri Bottas of toch Esteban Ocon? Bij Mercedes zelf is men er nog niet uit. Teambaas Toto Wolff had eerder al aangegeven dat hij het liefst beide coureurs aan het rijden had op de grid. Wolff heeft ook aan wereldkampioen Hamilton om advies gevraagd zijn licht erover te laten schijnen.

Formule 1 2019 Lewis Hamilton


Lewis Hamilton zelf die al sinds 2013 in dienst is van de Zilverpijlen heeft nog een contract tot het einde van seizoen 2020. "We maken dit soort keuzes alleen op basis van wat het beste is voor het team, maar Lewis rijdt al lange tijd voor ons", zei Wolff in een interview met La Gazzetta dello Sport. "Dus ja, ik heb onze korte lijst aan hem doorgegeven, waarbij ik om zijn mening vroeg. Hij denkt precies zoals wij: ze verdienen het beiden om zijn teamgenoot te zijn, voor zover het hem uitmaakt."

Wanneer de Zilverpijlen een nieuwe lineup hebben, laat nog op zich wachten. "We hebben al teveel met de pers gesproken over dit onderwerp en ik wil geen datum noemen. Laten we zeggen dat we binnen een aantal weken zullen beslissen,” aldus Wolff.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS