Formule 1

Zevenvoudig wereldkampioen aanwezig in Assen tijdens Gamma Racing Day

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 augustus 2019 20:44 • Print artikel

ASSEN - De GAMMA Racing Day is niet alleen bekend van GRATIS Formule 1-demonstraties, maar ook van demonstraties en races met innovatieve voertuigen. Bij de eerste editie in 2011 debuteerde de in samenwerking met de TU Delft ontwikkelde ‘Superbus’ van wijlen astronaut Wubbo Ockels en werd de eerste elektrische motorrace verreden. Tijdens de 2019-editie komen opnieuw twee wereldberoemde auto’s van de TU Delft in de baan. De waterstofracer van Forze Hydrogen Electric Racing, houder van het wereldsnelheidsrecord op de Nürburgring, komt ook dit jaar aan de start binnen de Supercar Challenge.

2019 Gamma Racing Day


Verder debuteert het bekendste studententeam ter wereld op GAMMA’s GRATIS racedag. Het Vattenfall Solar Team heeft van de 9 deelnames in de World Solar Challenge zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. GAMMA is één van de sponsors van het team dat op zaterdag en zondag de ‘Nuna 9’, winnaar van de laatste World Solar Challenge in 2017, demonstreert.

GAMMA Power Arena
Voor het eerst in het bestaan van de GRATIS racedag zet GAMMA de GAMMA Power Arena neer in de paddock van het TT Circuit Assen. In de GAMMA Power Arena brengt GAMMA diverse leveranciers samen die passen bij het thema ‘power’ en bij de wereld van het racen. Bezoekers van jong tot oud wacht een aantal originele activiteiten met onder meer ‘power tools’, motorolie en auto-accessoires. Zo maken kinderen bij de stand van Turtle Wax een GRATIS rit in een e-car, kunnen bezoekers meedoen met de Makita bladblazer challenge, de VARTA ‘bibberspiraal’ op de foto met de spectaculaire race auto's van Valvoline én een rondje racen op het fietsparcours van ‘Pelikaan’.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS