Formule 1

Europe’s Greatest Driving Roads: Deze vergeten weg is voor automobilisten mogelijk de mooiste stuurmansweg van Europa

Uitgegeven door Johan Vis • 17 augustus 2019 12:03 • Print artikel

Europe’s Greatest Driving Roads: De N304 slingert door de bergen in het noorden van Portugal en biedt toegang tot het Parque Natural do Alvăo. Dit is voor automobilisten misschien wel de mooiste weg in Europa. Hij is breed, heeft een prachtig wegdek en biedt ritmische bochten en schitterende uitzichten. En het mooiste is, het is er heel erg rustig.

Europe’s Greatest Driving Roads

“In de drie dagen dat we er hebben gefilmd, hebben we misschien maar twintig andere auto’s gezien”, vertelt Steve Sutcliffe, de journalist die met de Ford Focus ST ter plaatse is geweest voor het schieten van de nieuwste video in de serie Europe’s Greatest Driving Roads. “Er zijn andere wegen naar het noorden en het zuiden, en ik denk dat niet iedereen trek heeft in die vreemde, wat kronkelige N304, maar voor de sportief ingestelde automobilist is het een onvergetelijke route.”

Watervallen, de nabijheid van de rivier de Olo, plus de goede, niet dure hotels en niet te vergeten de uitstekende restaurantjes, maken dit schilderachtige deel van Portugal een schitterende bestemming voor toeristen en autoliefhebbers.

Dit is de tiende video in de serie waarin de makers op zoek gaan naar de mooiste wegen van Europa. De N304 scoort 57 van de 60 puntenover zes categorieën, met een maximumscore voor sensatiefactor, gastvrijheid, landschap en eten en drinken. Hiermee heeft deze Portugese weg tot nu toe de hoogste score behaald, reden te meer voor een bezoek.

Naam weg en land Score, op een totaal van 60:

Transfagarasan-weg, Roemenië	51
North York Moors, Engeland 54
C462, Catalonië, Spanje 56
D526, 926, Alpen, Frankrijk 55
B500, Zwarte Woud, Duitsland 51
MA10, Mallorca, Spanje 53
Atlantische weg, Noorwegen 53
Via Campocatino, Italië 53
Mountain Road, Isle of Man 56
N304, Portugal 57

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS