Autosport Internationiaal Singleseaters • GP3

Telefoon Richard Verschoor ontploft na eerste punten in GP3: “Voor nu leuk, maar ik wil meer”

Uitgegeven door Bart • 26 augustus 2018 13:50 • Print artikel

Richard Verschoor verraste in zijn debuutweekend in de GP3 Series met een zevende plaats. Startend vanaf P17 reed de coureur van MP Motorsport in de punten. Bij de start en de eerste bocht had de 17-jarige rijder liefst zes concurrenten te pakken. “Ik ben zeker tevreden, maar het moet nog beter”, vertelt Verschoor aan RaceXpress. “Mijn telefoon is ontploft, de berichtjes blijven maar binnenkomen. Voor nu is het leuk, maar ik wil meer.”

Richard Verschoor


Verschoor stapte deze week vanuit de Formule Renault 2.0 over naar de GP3 en mist nog ervaring in die klasse. “Ik heb in de training en kwalificatie weinig track time gehad, maar in de races heb ik veel ervaring opgedaan. Daar ben ik heel blij mee. Het maakt allemaal onderdeel uit van het leerproces.”

De start was zeer goed te noemen voor Verschoor. “Dat is natuurlijk waar je de plekken wint. Mijn start was heel goed. Hier in Spa loopt de weg omhoog en ik had weinig wielspin. Bij de start had ik al twee of drie plekken te pakken. In de eerste twee ronden ging ik nog verder naar voren. Daarna had ik wat geluk met twee uitvallers, maar die tel ik niet echt mee.”

Halverwege de race vocht Verschoor een mooi duel uit met de van pole gestarte Joey Mawson. “Hij was vooraan gestart en had zijn vier DRS-mogelijkheden nog over. Ik wilde vanaf P17 naar voren en had mijn vier mogelijkheden al snel opgebruikt. Mawson had nog drie mogelijkheden over toen ik hem inhaalde. Hij heeft ze vervolgens alledrie op mij afgevuurd. Bij zijn laatste mogelijkheid ging ik er voor en behield ik mijn positie net.”

Nikita Mazepin won de race, maar Verschoor hoopt zich snel met de top te kunnen meten. “Hoe verder naar voren je komt, hoe moeilijker het wordt. De coureurs voor mij hadden dezelfde pace als ik. Natuurlijk hebben jongens als Mazepin meer ervaring, maar als ik hem kan pakken, pak ik hem gewoon.”

Volgende week wacht het volgende weekend in de GP3 Series. Net als de Formule 1 rijdt Verschoor dan in Monza.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS