Autosport Internationiaal Singleseaters • GP3

Steijn Schothorst met Arden in GP3 Series voor 2017: "Ik geloof in een sterk seizoen"

Uitgegeven door Nick van den Berg • 7 februari 2017 18:38 • Print artikel

Het Britse team van Arden maakte afgelopen week de line-up van het GP2-team bekend. Vanmiddag maakte de renstal van familie Horner ook de rijders bekend van het GP3-team. Red Bull junior Niko Kari was al rond met het team, nu zullen daar twee rijders bijkomen. Steijn Schothorst mag een vervolg geven aan zijn GP3-carrière nu hij rond is met Arden. De Nederlander reed afgelopen seizoen voor het Spaanse Campos en werd elfde algemeen met een aantal mooie klasseringen. Schothorst werkt samen met zijn mentor Giedo van der Garde. De 22-jarige Nederlander krijgt de huidige kampioen van de Euroformula Open naast zich, Leonardo Pulcini. De 18-jarige Italiaan werd vorig jaar met Campos overtuigend kampioen.

Steijn Schothorst

“Ik ben erg blij om voor het team van Arden uit te komen komend jaar. Het team heeft zich vooraan laten zien en zij zijn één van de beste teams in dit kampioenschap. Ik geloof erin dat vorig seizoen met de ervaring mij geholpen heeft, daarom heb ik geloof in een sterk seizoen met Arden. Dus ik kan niet wachten om te beginnen,” meldde Schothorst.

“Wat mooi om voor Arden uit te mogen komen in 2017 in de GP3. De samenwerking met het team in Abu Dhabi afgelopen winter was erg positief. Ik zal alles geven voor deze mooi kans. Het wordt weer hoogtijd dat het seizoen begint, want ik kan niet wachten,” zei Pulcini.

Nog maar een paar dagen tot de volgende trekking! Heb je al een nieuw Staatslot?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS