Autosport Internationiaal Singleseaters • GP3

Richard Verschoor na debuut in GP3: “Ervaring opdoen voor een volledig seizoen in 2019”

Uitgegeven door Bart • 25 augustus 2018 19:23 • Print artikel

Richard Verschoor hoorde vorige week dat hij dit weekend in Spa-Francorchamps zijn debuut mocht maken in de GP3. De 17-jarige coureur uit Benschop komt uit de Formule Renault 2.0 en die stap is immens. Zeker als je bedenkt dat de concurrentie al een half jaar aan testen en races achter de rug heeft. Verschoor reed in de kwalificatie verdienstelijk naar de vijftiende plaats, maar werd gediskwalificeerd nadat hij de weging had gemist. Gevolg was dat de coureur van MP Motorsport in de race vanuit de pits moest starten, waarna er niet meer in zat dan de zeventiende plaats. RaceXpress zocht Verschoor op in de GP3-paddock.

Richard Verschoor


Doordat hij geen opwarmronde kon rijden, was ook de start niet optimaal. “Na de kwalificatie van gisteren wisten we al dat ik kansloos zou zijn voor een goede klassering. Ik had ijskoude banden en dat is jammer, want de snelheid was goed. Natuurlijk is het minder als je bij je debuut vanuit de pits moet starten, maar ik ben toch tevreden en het team ook.”

De kwalificatie had zelfs nog iets beter kunnen gaan. “De vrije training was ingekort naar 18 minuten in plaats van 45 minuten, waardoor ik minder tijd op de baan zat dan ik zou willen. In de kwalificatie heb ik ook slechts vier pushlaps kunnen doen. In het laatste rondje was ik op weg naar P10 of P11, maar spinde Gabriel Aubry net voor mijn neus in de Busstop-chicane.”

Het verschil tussen de Formule Renault en de GP3 ervaart Verschoor als enorm. “In de GP3 heb je veel meer downforce en veel meer power. Het gaat veel harder. In de Formule Renault reden we in Spa rondetijden van 2:17, in de GP3 rij ik 2:04. Vooral fysiek is het zwaarder, maar daar ben ik al langer mee bezig om klaar te zijn voor deze stap. Sinds januari train ik harder. Vooral je nek en armen krijgen het zwaar te verduren. Het is een zware auto, je moet de kracht hebben en je moet het vol kunnen houden. Je rijdt continu op de limiet. Het zijn nog veel kleine dingen die ik kan verbeteren en ik moet vertrouwd raken met de auto.”

Het moment van het missen van de weging tijdens de kwalificatie zal nog wel eens voorbij komen spoken. “Dat was mijn eigen fout. Bij de briefing was het nog anders aangegeven en ik wist niet wat sommige pijlen betekenden. Er was geen discussie, ik werd direct gediskwalificeerd. De races dit jaar gebruik ik voornamelijk om ervaring op te doen om komend jaar een volledig seizoen te rijden. Ik ben de sponsoren en MP enorm dankbaar. Natuurlijk moet je het budget hebben, maar het team moet het ook aandurven om mij in de auto te zetten.”

Wat dat betreft was er bij MP Motorsport geen twijfel. “De auto voelt de leeftijd niet”, zegt teambaas Sander Dorsman. “We hebben gekeken naar de opties en Richard heeft laten zien dat hij er klaar voor is. Hij heeft eerder twee jaar bij ons gereden en het is een logische stap. Nu is het zaak om de pootjes op de grond te houden, geen rare dingen te doen en meters te maken.”

“Natuurlijk is het een grote stap vanuit de Formule Renault”, vervolgt Dorsman. “Maar hij kan het fysiek aan. In de kwalificatie was het jammer dat Aubry voor hem spinde, anders had er meer ingezeten. Het missen van de weging is onderdeel van het leerproces. Er zijn nog vier races om te leren voor volgend jaar. En bij een leertraject horen fouten. Dit zal hem nooit meer gebeuren.”

“Alles is nieuw voor hem, de auto, het team”, vertelt Dorsman. “De races in Spa en volgende week in Monza zijn we zonder verwachtingen ingegaan. Richard heeft veel achterstand op de rest van het veld. Hij is zonder trainingssessie ingestapt en het is super moeilijk om halverwege het seizoen in te stappen. De doelstelling dit weekend is om te blijven verbeteren en dat lukt tot nu toe goed. Hij moet meters blijven maken en geen domme dingen doen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS